Vandringsutställning

Utställningen är framtagen av landets hemslöjdskonsulenter och -utvecklare med textil specialkompetens. Sedan hösten 2022 är vandringsutställningen på turné och visar linets många möjligheter och användningsområden för besökare runt om i landet. Info om turnéplan och bokningsmöjligheter kommer strax.

Lin är en mångsidig växt med en fantastisk historia. Redan för 6 000 år sedan visste egyptierna hur linne blir till. I Sverige var linnet livsviktigt fram till att bomullen introducerades. I dag är linet viktigt igen för att det är en fiber som vi kan odla och utvinna här, där vi är. Och vi kan göra det på ett hållbart sätt. Lin för livet är en disktrasa som torkar köksbordet en regnig tisdagsmorgon. Det är en skjorta som du har på dig på jobbmötet. Lin för livet är handduken du sveper om dig efter ett dopp i havet, påslakanet i sängen, duken på födelsedagskalaset, det återanvändbara kaffefiltret och golvet du går på.

I den utställning som hemslöjdskonsulenterna tagit fram har de samlat lin från hela Sverige. En inblick i det lin som finns i livet, för livet.

Folder till utställningen ”Lin för livet” kan du ladda ner här.

 
___

Ta del av utställningen online

Hemslöjdskonsulent Thea Östin presenterar utställningen